Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Cansuyu Derneği'nden Gazze'ye 20 tırlık yardım

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 11.02.2024 - 09:01, Güncelleme: 11.02.2024 - 09:01 3129+ kez okundu.
 

Cansuyu Derneği'nden Gazze'ye 20 tırlık yardım

İşgalci siyonistlerin saldırılarının devam ettiği Gazze'de yaşam şartlarının gittikçe zorlaşmasından dolayı bölgede büyük bir insani trajedi yaşanıyor.
Gazze'deki yaşam mücadelesi veren Müslümanların hayatta kalması için Türkiye'den yüzlerce ton yardım gönderiliyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, savaşın başladığı Ekim 2023 tarihinden itibaren Mısır'dan Refah sınır kapısı üzerinden bağışçıların desteği ile yardımlarını ulaştırmaya çalışıyor. Gazze'ye gönderilen yardımlar arasında tıbbi malzeme, un, gıda ve su başta olmak üzere farklı insani yardım malzemeleri bulunuyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan; serum, antibiyotik, tekerlekli sandalye, koltuk değnekleri, sargı bezleri, ameliyatlarda kullanılmak üzere narkoz ilaçlarından oluşan 1 tır tıbbi malzeme, 300 tondan oluşan 14 tır un, 2 bin gıda kolisinden oluşan 2 tır, 50 bin litre paketlenmiş içme suyundan oluşan 2 tır ve 2 bin adet battaniyeden oluşan 1 tır olmak üzere toplam 20 tırlık yardım konvoyu Mısır'ın başkenti Kahire'den Gazze'ye ulaşmak üzere Refah sınır kapısına doğru yola çıkarıldı. Bilal Değirmenci Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gazze Yardım Koordinatörü Bilal Değirmenci, yaptığı açıklamada Gazze'de yaşanan insani trajediye dikkat çekti. "Temel gıda en önemli önceliklerden birisi" Değirmenci, "8-9 Ekim'den bu yana önce Gazze'nin içerisinde ardından da Mısır ve Türkiye olmak üzere üç koldan Gazze halkına yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Mısır içerisinden de büyük yardım konvoylarını Gazze'ye ulaştırıyoruz. Daha önce ulaşan tırlarımızın ardından şu anda temel gıda, içme suyu, barınma ve medikal içerikten oluşan 20 tırdan fazla yardım tırlarımızın hazırlıklarını yaptık. Mısır'dayız ve buradaki lojistik merkezimizde tırlarımızın yüklemle işlemlerine devam ediyoruz. Bu bölgede de Türkiye'deki kadar soğuk olmasa da maalesef yağış, soğuk ve kış şartları etkili. Gazze'de pek çok kardeşimiz çok kötü şartlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. Temel gıda en önemli önceliklerden birisi. Bunun yanında barınma, kıyafet gibi öncelikler var. Bunları dikkate alarak Mısır ve Filistin yetkililerinin de Gazze yetkililerinin de tavsiye ve izinleri doğrultusunda tırlarımızı hazırlayarak hızlı bir şekilde sevk ediyoruz. Hayırseverlerimizin katkılarıyla Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin Gazze için yeni yardım tırlarımızın hazırlıklarını tamamladık. Mısır'dan Gazze'ye uğurlamak üzere tüm tırlarımız hazır. Yardımlarımıza kesintisiz devam edeceğiz. Hayırseverlerimizin de desteklerini bekliyoruz." dedi. Cansuyu tarafından hazırlan 20 tırlık yardım konvoyu, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Refah Sınır Kapısına doğru dualarla uğurlandı. (İLKHA)
İşgalci siyonistlerin saldırılarının devam ettiği Gazze'de yaşam şartlarının gittikçe zorlaşmasından dolayı bölgede büyük bir insani trajedi yaşanıyor.

Gazze'deki yaşam mücadelesi veren Müslümanların hayatta kalması için Türkiye'den yüzlerce ton yardım gönderiliyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, savaşın başladığı Ekim 2023 tarihinden itibaren Mısır'dan Refah sınır kapısı üzerinden bağışçıların desteği ile yardımlarını ulaştırmaya çalışıyor.

Gazze'ye gönderilen yardımlar arasında tıbbi malzeme, un, gıda ve su başta olmak üzere farklı insani yardım malzemeleri bulunuyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan; serum, antibiyotik, tekerlekli sandalye, koltuk değnekleri, sargı bezleri, ameliyatlarda kullanılmak üzere narkoz ilaçlarından oluşan 1 tır tıbbi malzeme, 300 tondan oluşan 14 tır un, 2 bin gıda kolisinden oluşan 2 tır, 50 bin litre paketlenmiş içme suyundan oluşan 2 tır ve 2 bin adet battaniyeden oluşan 1 tır olmak üzere toplam 20 tırlık yardım konvoyu Mısır'ın başkenti Kahire'den Gazze'ye ulaşmak üzere Refah sınır kapısına doğru yola çıkarıldı.

Bilal Değirmenci

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gazze Yardım Koordinatörü Bilal Değirmenci, yaptığı açıklamada Gazze'de yaşanan insani trajediye dikkat çekti.

"Temel gıda en önemli önceliklerden birisi"

Değirmenci, "8-9 Ekim'den bu yana önce Gazze'nin içerisinde ardından da Mısır ve Türkiye olmak üzere üç koldan Gazze halkına yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Mısır içerisinden de büyük yardım konvoylarını Gazze'ye ulaştırıyoruz. Daha önce ulaşan tırlarımızın ardından şu anda temel gıda, içme suyu, barınma ve medikal içerikten oluşan 20 tırdan fazla yardım tırlarımızın hazırlıklarını yaptık. Mısır'dayız ve buradaki lojistik merkezimizde tırlarımızın yüklemle işlemlerine devam ediyoruz. Bu bölgede de Türkiye'deki kadar soğuk olmasa da maalesef yağış, soğuk ve kış şartları etkili. Gazze'de pek çok kardeşimiz çok kötü şartlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. Temel gıda en önemli önceliklerden birisi. Bunun yanında barınma, kıyafet gibi öncelikler var. Bunları dikkate alarak Mısır ve Filistin yetkililerinin de Gazze yetkililerinin de tavsiye ve izinleri doğrultusunda tırlarımızı hazırlayarak hızlı bir şekilde sevk ediyoruz. Hayırseverlerimizin katkılarıyla Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin Gazze için yeni yardım tırlarımızın hazırlıklarını tamamladık. Mısır'dan Gazze'ye uğurlamak üzere tüm tırlarımız hazır. Yardımlarımıza kesintisiz devam edeceğiz. Hayırseverlerimizin de desteklerini bekliyoruz." dedi.

Cansuyu tarafından hazırlan 20 tırlık yardım konvoyu, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Refah Sınır Kapısına doğru dualarla uğurlandı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbuyuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.