Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana şehid edilen 25 bin kişinin yüzde 70'i çocuk ve kadın

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 19.01.2024 - 15:47, Güncelleme: 19.01.2024 - 15:47 3761+ kez okundu.
 

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana şehid edilen 25 bin kişinin yüzde 70'i çocuk ve kadın

Birleşmiş Milletler (BM), işgal rejiminin Gazze'ye yönelik yoğun saldırıları ve ablukası altında 7 Ekim'den bu yana şehid edilen yaklaşık 25 bin kişinin yüzde 70'inin çocuk ve kadın olduğunu açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin, işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki temsilcisi Ajith Sunghay, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, Gazze'deki ölümlerle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Gazze'de bir başka sarsıcı dönüm noktasına daha ulaşıyoruz. Gazze Sağlık Bakanlığına göre yaklaşık 25 bin kişinin şehid edildiği bildirildi. Gazze'de en az 61 bin 500 kişinin yaralandığını belirten Sunghay, binlerce kişinin ise hala enkaz altında olduğunu ve çoğunun şehid olduğu varsayıldığını ifade etti. Gazze'nin ortasına ve Han Yunus bölgesine yönelik ağır bombardımanın sürdüğünü vurgulayan Sunghay, özellikle gecelerin Gazzeliler için "en korkutucu" vakit olduğunu söyledi. BM temsilcisi, Gazze'deki durumu şu sözlerle dile getirdi: "Binlerce kişi çaresiz durumda Refah Sınır Kapısı'na gelmeye devam ediyor. Ellerine geçen her türlü malzemeyle derme çatma barınaklar kuruyorlar." (İLKHA)
Birleşmiş Milletler (BM), işgal rejiminin Gazze'ye yönelik yoğun saldırıları ve ablukası altında 7 Ekim'den bu yana şehid edilen yaklaşık 25 bin kişinin yüzde 70'inin çocuk ve kadın olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin, işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki temsilcisi Ajith Sunghay, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, Gazze'deki ölümlerle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Gazze'de bir başka sarsıcı dönüm noktasına daha ulaşıyoruz. Gazze Sağlık Bakanlığına göre yaklaşık 25 bin kişinin şehid edildiği bildirildi.

Gazze'de en az 61 bin 500 kişinin yaralandığını belirten Sunghay, binlerce kişinin ise hala enkaz altında olduğunu ve çoğunun şehid olduğu varsayıldığını ifade etti.

Gazze'nin ortasına ve Han Yunus bölgesine yönelik ağır bombardımanın sürdüğünü vurgulayan Sunghay, özellikle gecelerin Gazzeliler için "en korkutucu" vakit olduğunu söyledi.

BM temsilcisi, Gazze'deki durumu şu sözlerle dile getirdi: "Binlerce kişi çaresiz durumda Refah Sınır Kapısı'na gelmeye devam ediyor. Ellerine geçen her türlü malzemeyle derme çatma barınaklar kuruyorlar." (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbuyuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.