Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BM'den Sudan'da savaşan taraflara ateşkes çağrısı

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 18.01.2024 - 20:43, Güncelleme: 18.01.2024 - 20:43 3793+ kez okundu.
 

BM'den Sudan'da savaşan taraflara ateşkes çağrısı

BM Sudan Araştırma Misyonu, Sudan'da savaşın taraflarına çatışmaları sona erdirme çağrısı yaptı.
Konuya dair BM Sudan Araştırma Misyonu'ndan yapılan açıklamada, Komisyonun bu hafta Cenevre'de ilk çalışmalarına başladığı belirtilerek, "Savaşan taraflara çatışmayı sona erdirmeleri ve insan haklarına saygı duymaları çağrısında bulunuyoruz. Taraflar, sivilleri koruma ile ağır ihlaller ve suçların faillerinin hesap vermesini sağlama yönündeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir." denildi. Misyon Başkanı Mohamed Chande Othman, yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir süredir görüştüklerini, Sudan'da uluslararası insani hukuk ve insan hakları ihlalleriyle ilgili soruşturmaların ifade ederek, "Sudanlı sivil toplum kuruluşları ve diğer muhataplar devam eden ciddi ihlallere ilişkin iddiaları bizimle paylaşmaya başladı. Bu iddialar hesap verebilirliğin önemini, soruşturmalarımızın gerekliliğini ve şiddetin derhal sona ermesinin hayati önemini vurguluyor." dedi. Açıklamada, tüm taraflara soruşturmalarda iş birliği yapmaları yönünde çağrı yapıldı. (İLKHA)
BM Sudan Araştırma Misyonu, Sudan'da savaşın taraflarına çatışmaları sona erdirme çağrısı yaptı.

Konuya dair BM Sudan Araştırma Misyonu'ndan yapılan açıklamada, Komisyonun bu hafta Cenevre'de ilk çalışmalarına başladığı belirtilerek, "Savaşan taraflara çatışmayı sona erdirmeleri ve insan haklarına saygı duymaları çağrısında bulunuyoruz. Taraflar, sivilleri koruma ile ağır ihlaller ve suçların faillerinin hesap vermesini sağlama yönündeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir." denildi.

Misyon Başkanı Mohamed Chande Othman, yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir süredir görüştüklerini, Sudan'da uluslararası insani hukuk ve insan hakları ihlalleriyle ilgili soruşturmaların ifade ederek, "Sudanlı sivil toplum kuruluşları ve diğer muhataplar devam eden ciddi ihlallere ilişkin iddiaları bizimle paylaşmaya başladı. Bu iddialar hesap verebilirliğin önemini, soruşturmalarımızın gerekliliğini ve şiddetin derhal sona ermesinin hayati önemini vurguluyor." dedi.

Açıklamada, tüm taraflara soruşturmalarda iş birliği yapmaları yönünde çağrı yapıldı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbuyuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.