Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Almanya ile Fransa arasında "Ukrayna" çatlağı

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 18.01.2024 - 21:43, Güncelleme: 18.01.2024 - 21:43 3770+ kez okundu.
 

Almanya ile Fransa arasında "Ukrayna" çatlağı

Almanya'nın Ukrayna'ya 8 milyar Euro'luk yardım sözü vermesine tepki gösteren Fransa, Almanya'yı tek başına hareket etmekle suçladı.
Almanya'nın 2024 yılı için Ukrayna'ya verdiği 8 milyar Euro yardım sözüne tepki gösteren Fransa'nın Avrupa Komisyonu temsilcisi Thierry Breton, Almanya'nın yardımı Avrupa Barış Fonu aracılığıyla değil de tek taraflı olarak Kiev'e göndermesi nedeni ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u eleştirerek, "Almanya kimseyi kandıramıyor. Tek başına hareket ettiğini ve Avrupa Barış Fonu'nu (EPF) desteklemeyi bırakmaya çalıştığını görüyoruz" dedi. Scholz geçtiğimiz günlerde AB üyesi ülkeleri eleştirerek, Rusya'ya karşı mücadelesinde Ukrayna'yı desteklemek için yeterince çaba sarf etmediklerini söylemişti. Macron, yaptığı açıklamada Ukrayna'ya daha fazla destek vereceğini belirterek Fransa'nın 40 adet Storm Shadow füzesini Ukrayna'ya göndereceğini söylemişti. Almanya 17,1 milyar Euro yardım ile şu anda ABD'nin ardından Ukrayna'nın en büyük ikinci destekçisi konumunda. Almanya'yı 6,6 milyar Euro yardım ile İngiltere takip ederken Fransa'nın Ukrayna'ya sağladığı askeri yardım sadece 544 milyon Euro oldu. (İLKHA)
Almanya'nın Ukrayna'ya 8 milyar Euro'luk yardım sözü vermesine tepki gösteren Fransa, Almanya'yı tek başına hareket etmekle suçladı.

Almanya'nın 2024 yılı için Ukrayna'ya verdiği 8 milyar Euro yardım sözüne tepki gösteren Fransa'nın Avrupa Komisyonu temsilcisi Thierry Breton, Almanya'nın yardımı Avrupa Barış Fonu aracılığıyla değil de tek taraflı olarak Kiev'e göndermesi nedeni ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u eleştirerek, "Almanya kimseyi kandıramıyor. Tek başına hareket ettiğini ve Avrupa Barış Fonu'nu (EPF) desteklemeyi bırakmaya çalıştığını görüyoruz" dedi.

Scholz geçtiğimiz günlerde AB üyesi ülkeleri eleştirerek, Rusya'ya karşı mücadelesinde Ukrayna'yı desteklemek için yeterince çaba sarf etmediklerini söylemişti.

Macron, yaptığı açıklamada Ukrayna'ya daha fazla destek vereceğini belirterek Fransa'nın 40 adet Storm Shadow füzesini Ukrayna'ya göndereceğini söylemişti.

Almanya 17,1 milyar Euro yardım ile şu anda ABD'nin ardından Ukrayna'nın en büyük ikinci destekçisi konumunda.

Almanya'yı 6,6 milyar Euro yardım ile İngiltere takip ederken Fransa'nın Ukrayna'ya sağladığı askeri yardım sadece 544 milyon Euro oldu. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbuyuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.